Application

Innovations with a positive social impact

Application

Space53 brings governments, knowledge institutions, first responders and businesses together to form a drone innovation cluster and strengthens the ecosystem by creating the preliminary conditions for the successful development and application of unmanned systems.

The activities of our drone innovation cluster result in more efficient, more effective and more sustainable solutions to issues pertaining to public safety, precision farming, freight logistics and inspection and maintenance in the (east of) the Netherlands and outside it.

Safety & Security

De Twente Safety Campus is net als Space53 gevestigd op Technology Base en is als centrum met hoogwaardige trainingsfaciliteiten voor first responders uit binnen- en buitenland bij uitstek geschikt voor levensechte simulaties, waarin dronetoepassingen veilig kunnen worden getest en operators kunnen worden getraind. De waarde van een dergelijke simulatieomgeving blijkt uit de ontwikkeling van Brandweer Twente, die als eerste pilotregio voldoet aan de noodzakelijke veiligheidseisen om drones in hun operatie in te mogen zetten.

Inspectie & Onderhoud

Met behulp van drones kunnen inspecties worden uitgevoerd van bijvoorbeeld kunstwerken, bruggen en viaducten. Met behulp van een drone worden camerabeelden gemaakt van het te inspecteren of onderhouden object, die omgezet worden naar een 3D-beeld. Door het toepassen van kunstmatige intelligentie, kunnen op een geautomatiseerde wijze schades en vervormingen geïdentificeerd en gecategoriseerd worden. Door deze schadebeelden en vervormingen in de tijd te volgen, kan inzicht worden verkregen in de technische levensduur van o.a. kunstwerken, bruggen en viaducten.

Precisielandbouw

Drones worden steeds vaker ingezet in de precisielandbouw om deze sector kosten efficiënter te maken. Er zijn immers geen mensen meer nodig voor o.a. de bewatering etc. van gewassen. Om dit proces nog autonomer te maken, is het van belang dat de drones zichzelf opladen en navullen. Tevens is het belangrijk dat de drones niet meer bestuurd hoeven te worden en dat er autonome landingstechnologie ontworpen wordt.

ITC, Universiteit Twente, Hof van Twente, Robor Electronics BV, het mechanisatiebedrijf Timmerman BV en drie jonge boeren, werken samen om nieuwe geld- en milieubesparende dronetechnologieën voor precisielandbouw te ontwikkelen en te testen bij een van de testarea’s van Space53 in Bentelo.

Unmanned Cargo

De ontwikkelingen rondom grotere, zwaardere drones vorderen langzaam maar gestaag. Van grotere systemen die in de agrarische sector kunnen worden ingezet voor de verspreiding van bestrijdingsmiddelen of het afleveren van zware installaties, tot volwaardige vrachtvliegtuigen, die tot nieuwe bedrijfsconcepten in logistiek gaan leiden.

Met PUCA, Twente Airport en het Duitse Airport Weeze wordt ’s werelds eerste cross-border corridor voor onbemande vrachtvliegtuigen ingericht en in gebruik genomen. Het Kenniscentrum Unmanned Cargo Aircraft gaat internationaal adviseren over het ontwerp, de bouw en het opereren met onbemande vrachtvliegtuigen.

Contact

Space53
p/a Technology Base
Vliegveldstraat 100 – B519*
7524 PK Enschede

info@space53.eu

 

Privacy Statement
Cookiepolicy
Terms and Conditions

Privacy & Terms

Maak een afspraak

Wij helpen je graag met je vragen over onbemande systemen. Laat je gegevens achter en vertel ons waarmee we je zouden kunnen helpen en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!